Registracija
Login

Prespitavanje Trogira

admin
10.02.2011.
24 pregleda
Nema komentara

Prespitavanje Trogira

Velika stina!!!Trogir Sv.Vid....

2006.Od početka ove godine, SPK Marulianus završio je neuspješnu akciju prikupljanja sredstava za prespitavanje penjališta Trogir-Sveti Vid. Akcija nije usjpjela i za Vašu informaciju, od strane splitskih penjača nije prikupljen niti jedan spit, niti jedna kuna. 
Navedeno penjalište uređeno je sa opremom koja i nije baš u najboljem stanju, naročito što su neki smjerovi uređeni prije sedam, osam godina. Gotovo sva sidrišta neophodno je zamijeniti i to čim prije, a isto vrijedi i za većinu spitova.
SPK Marulianus uspio je isposlovati višak materijala namijenjen penjalištu Marjan koji će se postaviti na penjalište Trogir koje je, kako smo već naveli, u izuzetno lošem stanju. Postavljat će se klasični spitovi (tipli sa pločicom) marke Raumer, promjera 10mm.
Akcija će se sprovoditi paralelno sa Marjanom.

2007. i 2008. Prespitana je većina klasika na Maloj stini. Neki smjerovi su produženi, neki malo skraćeni, te su svi dobili adekvatna sidrišta.

2011. Prespitan Dream Land i Twiglight zone na velikoj stini. Sa ova dva smjera, te ranije odrađenim zahvatima na Maloj stini, možemo reći da je dovršeno prespitavanje trogirskog penjališta. Ako ne u potpunosti, onda u onolikoj mjeri koja je bila potrebna za postizanje optimalne sigurnosti na ovom jedinstvenom penjalištu.

 

Podjeli članak na društvenim  mrežama

Komentari

Odgovori

spk marulianus

Najpopularnije

Najpopularnije

cross