Registracija
Login

Davor Ribarović Ribar

admin
11.06.2010.
20 pregleda
Nema komentara

Davor Ribarović Ribar

Ribar u MajstorskomOproštajno pismo Ribaru ...


Napustia nas je legendarni Davor Ribarović Ribar!
Preminua je prošlog ponediljka u 71. godini života... Laka ti zemlja asu!

Dragi Ribare,
O Tebi sam puno čuo u svojoj alpinističkoj mladosti. U Tvom voljenom Biokovu penjao sam ushićen ljepotom Biokova i Tvoga smjera.
Svojim bezgraničnim srcem povezao si u Simpoziju sve generacije splitskih penjača koji su ostavili značajan trag u našoj ljubljenoj vapnenačkoj stini. Tvoj Simpozij održavao si bezrezervnom ljubavi.
Volio si svoju obitelj, penjanje, dobru knjigu, stijene i planine, barku i more, ljude, a jako svoje prijatelje.

Velika je čast biti Tvoj prijatelj i dijelit s Tobom Tvoje veliko ljudsko srce. Penjanju u Omišu u studenome davne 2001. godine odmah si se odazvao. Kojeg li veselja, koje li klape. Uklopio si se odmah s nama „mladima“ i penjao kao mladić. Penjali smo skupa u navezi, a biti s Tobom u navezi bio je izuzetan doživljaj. Mačjom spretnošću i brzinom prepenjao si svaki detalj Majstorskog Smjera. Godine života nisu ostavile traga na Tvoju penjačku vještinu. Detalji šestog stupnja za Tebe nisu bili nikakav problem. Majstorski smjer u Omišu, koje li ljepote, koje li proslave bezrezervnog prijateljstva.

Sjedio si s nama na širokoj polici Majstorskoga smjera i bez obzira na jaku buru živo si pričao o penjanju i o tome kako je prava stvar biti tu u stini s prijateljima. Potom si zabio klin iznad osiguravališta rekavši :“ Eto, ovo je moj zadnji klin, neka bude tu!“ Sada to boli, a onda smo se tome svi skupa smijali. Nikad neću zaboraviti kako si majstorski prošao izlazni kamin. Majstor u Majstorskom.

Koliko divnih pisama smo izmjenili u zadnjih petnaestak godina, telefonskih razgovora. U ovom nerazumnom ritmu ubrzanog života uvijek si našao toplu riječ za prijatelja, razumijevanje za dugo nejavljanje. Hvala Ti dragi Ribare.

Dragi prijatelju, u našim srcima živjet ćeš uvijek. Tvoje veliko srce zauvijek je s nama, tvojim splitskim penjacima. Biti ćeš nam uvijek inspiracija jer si bio jedan i jedini, naš Ribar.

U Tvojim stinama zauvijek je ostao dio Tvoga srca, da nas uvijek zove gore, u stijene, u planine, gdje ljudi poput nas uvijek i iznova nalaze prijatelja, nalaze sebe. Tu u plavetnilu stijena naše prijateljstvo nema kraja.

Tvoj Pilja


Samo jednom sam vidija Ribara, a pari mi se ka da san ga poznava sto godina.
2001. Godina i zajedničko penjanje Majstorskog smjera u Omišu za moju Anu i mene bilo je više nego simbolično i upečatljivo. Penjali smo sa ekipon probranih penjača, kakva čast, upoznali smo Ribara, tada među nama najstarijeg penjača, legendu, koji se ladno naveza na bulinov (bez pojasa) i u
old school stilu i sa gojzama na nogama proletija kroz smjer. Ima san tu čast da buden prisutan dok je Ribar svojin kladivon zabija svoj zadnji klin u životu, simbolično je završija jednu alpinističku priču dok je u isto vrime počinjala jedna sasvim nova jer je s nama bila i naša Vanči, najmlađi penjač među nama - naime, moja je Ane tada bila u trećen misecu trudnoće. I sićam se koliko je to Ribara oduševilo da mi ka bračni par penjemo sa bebon na putu, štaviše, danas je i ta beba penjač!
Život se nastavlja, a mi se dragi Ribare vidimo gori, na nekim novim usponima!

Dani Piccini
Navezan na bulinov, gojze na nogamaNa polici MajstorskogPrijatelji.....Pod naletima omiške bure...

Podjeli članak na društvenim  mrežama

Komentari

Odgovori

spk marulianus

cross