Registracija
Login

POGINUO PATRICK BERHAULT

admin
30.04.2004.
42 pregleda
Nema komentara

POGINUO PATRICK BERHAULT

Photo by: P. OsellaPrekjučer 28.04., tragično je poginuo legenda svjetskog penjanja Patrick Berhault, u nesreći koja se dogodila prilikom uspona na jedan od vrhova u švicarskim Alpama.

Patrick je rođen 1957. g u Francuskoj, a proteklih 30-ak godina je odigrao neprocjenjivu ulogu u razvoju sportskog penjanja i alpinizma. Zajedno sa Patrick Edlingerom je bio jedan od začetnika modernog sportskog penjanja u južnoj Francuskoj, posebice Verdonu. Svojim usponima kao npr. smjerom La Haine, 7c+ iz 1980. pomicao je penjačke standarde u tom dijelu Evrope, a njegov smjer iz 1987. Toit d' Auguste, težine 8b+, je u to vrijeme bio jedan od par najtežih na svijetu.

Osim toga svojim brojnim usponima u Alpama, Andama i Himalaji je stekao renome jednog od najboljih all-around penjača. Mi iz Splita ga se možda najbolje sjećamo po penjačkoj kazeti Verdon forever, koja je prije nekoliko godina kružila gradom i bila vrlo rado gledana. Patrick je poginuo pokušavajući sa kolegom Philippe Magninom, u 82 dana ispenjati sva 82 vrha viša od četiri tisuće metara u Alpama. Legendo laka ti zemlja!

Podjeli članak na društvenim  mrežama

Komentari

Odgovori

spk marulianus

Najpopularnije

Najpopularnije

cross