Registracija
Login

ŽBL IDE DALJE!

admin
15.10.2007.
36 pregleda
Nema komentara

ŽBL IDE DALJE!

Šime je legenda, Miha je as, Viktor je Kraljević! - uzviknuo je tijekom subotnjeg finala renomirani splitski penjač i poželio ostati anoniman 

 

U subotu je održano peto ovogodišnje natjecanje ŽBL-a na kojem je još jednu uvjerljivu pobjedu odnila naša prva podlaktica Šime Malenica - bravo legendo!

Šime je povea odma u kvalifikacijama di je jedini popea svih šest bouldera, a pratili su ga naši asevi Ivan Mihalj, Marko Pehar, Igor Savin, Marin Banović i mosoraš Viktor Kraljević.

U tvrdima finalnim boulderima čak je i jedan osvojen top bia dovoljan za neku od medalja. Prvi je to učinia eksplozivni Viktor, koji je dokazao da se odlično drži i na stranom terenu, pa je doma zasluženo odnia broncu. Aktualni šampion ŽBL-a Ivan Mihalj je također uhvatia jedan top ali je s većim brojem zona pristiga trećeplasiranog, te je u Solin odnia srebrnu medalju. Svih šest smjerova je jedini uspia ispenjat neumorni Šime, kojem je ovo već 4. pobjeda za redom.

Moramo spomenut i da je u ženskoj konkurenciji, Tina prvim mistom dodatno pojačala slavlje Malenica, a druga je bila naša penjačica Jelena Dujaković.

S obzirom da su boulderi, slično kao i na prošlom izdanju ŽBL-a, ponovo bili vrlo tvrdi, pojavila se ideja o osnivanju 2.ŽBL lige uz slogan - Mi bi do topa, dosta nam je zona!. Skupina Lija&friends koja je ovaj put postavljala smjerove se slaže da su finalni boulderi bili malo preteški za većinu, pa će se drugi put potrudit da sve skupa bude puno mekše.

Vidimo se za koji tjedan na finalu u Mosora - živili!

 

 

Foto gori: Ivan Mihalj, atraktivnost je dio njegovog nastupa

 

Foto gori: Tina na topu

 

Foto gori: Šime je na zadnja 2 ŽBL-a popea 23 od postavljena 24 bouldera

 

Foto gori: Mosoraški lobi za sljedeću sezonu najavljuje ŽBL masters natjecanje - 24 sata Mertojaka

 

Foto gori: Šimina podlaktica - samo mu je Frederic Nicole konkurencija

 

Foto gori: Pobjedničko postolje

Podjeli članak na društvenim  mrežama

Komentari

Odgovori

spk marulianus

Najpopularnije

Najpopularnije

cross