Registracija
Login

Aspalathos

admin
11.04.2017.
19 pregleda
Nema komentara

Aspalathos

{jcomments on}Otpor u Kučinama!

Uoči priprema za novu sezonu Markezine grede, Boći & Lija su napali Kučinske stine i smjer Aspalathos. Asevi su proveli prekrasni proljetni dan u kompaktnom, sivom vapnencu i priznali da su pozitivno šokirani kvalitetom linije! Bez dileme smjer se pokazao kao istinski klasik kojeg od srca preporučuju svima željnim prave dalmatinske pločade.

Od tehničkih informacija valja spomenuti:

- Pristupni put je teški kaos. Nije dug al je obrasta brnistrom i dračom, pa možda (dok se ne očisti) nije loše izbjeći ga barem na povratku kad postoji opcija da se, umisto abseilom, vraća okolnim putem (skica Marina Gluševića u nastavku). U svakom slučaju ako idete ponesite kosir.

- Asevi potvrđuju ocjene smjera po dužinama osim zadnje dužine di se odvalila neka ljuska pa je sigurno za plus teža. Za A0 prolazak smjera triba stisnit cca 6b/c.

-Vidi se da Matan nije jedan od autora 🙂  – smjer je vrlo ugodan za penjanje i nije potrebno nosit dodatnu opremu za osiguranje.

 

Za kraj veliki rispekt za autore Aspalathosa – Žaru Kaličanina & Borisa Čujića, te PRO tip od aseva da bi, kako stvari stoje, susjedni smjer Doturski isto moga bit veliki klasik!

>>> Evanđelje po asevima:

Čuja priznaje da mu još nije jasno kako je moguće da u ovako kvalitetnom dilu stine već neko nije nešto zabušia? Težaci mu jednoglasno odgovaraju: "Ne stižemo, brate!" Na startu 4.dužine... Postinje Power House Skica pozicije parkinga, pristupa i povratka u slučaju da niste raspoloženi za abseil. / Autor: Marin Glušević

>>> Uncut materijal by asevi:
{vimeo}212814895{/vimeo}

Podjeli članak na društvenim  mrežama

Komentari

Odgovori

spk marulianus

cross